Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Taximetriștii din zona aeroporturilor, luați cu asalt de polițiști! Controale de amploare

Saturday, 25 March 2017, 12:53 Sursă: REALITATEA.NET

“La data de 23 martie a.c., sub coordonarea de specialitate a Direcției de Poliţie Transporturi și a Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, poliţiştii au acţionat, în zona Aeroporturilor Internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Bacău, pentru prevenirea pirateriei în domeniul taximetriei şi depistarea persoanelor care acostează pasageri pentru a le oferi servicii de transport”, se arată într-un comunicat remis de IGPR.

Acțiunea a vizat persoanele care practică ilegal activitatea de taximetrie şi cei care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau calitatea serviciilor.

Astfel, poliţiştii au verificat 168 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate, au fost aplicate 62 de sancţiuni contravenţionale și a fost reținut un permis de conducere.

Dintre sancţiunile aplicate, 7 sunt prevăzute de Legea nr. 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi și în regim de închiriere, iar 55 pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice. 

Pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

Acţiunile vor continua şi în perioada următoare, pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale de transport persoane în regim de taxi și rent-a-car.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL