Tatuajele și machiajul permanent, ILEGALE. Decizia Comisiei Europene

Saturday, 18 January 2020, 19:58 Sursă: Agerpres

Autor: Realitatea.NET

 

Comisia Europeană propune interzicerea substanţelor chimice dăunătoare din cerneala pentru tatuaje şi din cerneala pentru machiaj permanent, printre care pigmenţii albastru şi verde, care sunt practic cei mai utilizați, a anunţat executivul comunitar, transmite DPA, potrivit Agerpres.

„Uniunea Europeană restricţionează substanţele chimice periculoase conţinute în cerneala de tatuaje şi în cerneala pentru machiaj permanent, pentru a spori nivelul de protecţie prin garantarea faptului că ele sunt sigure pentru injectarea sub piele”, a declarat o sursă din Comisia Europeană, potrivit agerpres.ro.

Statele membre ale UE urmează să se pronunţe asupra acestei propuneri în luna februarie.

O petiţie deschisă miercuri în Germania de artistul tatuator Jorn Elsenbruch împotriva unei astfel de interdicţii a strâns deja 100.000 de semnături, inclusiv din partea unor jucători de fotbal cunoscuţi.

Petiţia cere parlamentului federal german să împiedice intrarea în vigoare a planificatei interdicţii europene.

„O viaţă fără tatuaje ar putea deveni în curând realitate”, a afirmat Jorn Elsenbruch. El a spus că interdicţia ar viza majoritatea culorilor folosite în tatuaje şi ar putea forţa saloanele de tatuaj să se orienteze spre piaţa ilegală.

Dacă propunerile Comisiei Europene vor fi legiferate, peste 4.000 de substanţe folosite în cerneala pentru tatuaje şi cerneala pentru machiaj permanent, vor deveni ilegale. 

Restricţiile au fost propuse de Agenţia Europeană pentru Produse Chimice (ECHA), cu sediul la Helsinki.

Aceste substanţe, printre care pigmenţii blue-15 şi green-7, sunt deja supuse unor restricţii în conformitate cu regulile UE privind produsele cosmetice, a explicat un purtător de cuvânt al ECHA.

„Dacă ele nu sunt autorizate pentru a fi folosite pe piele, ele nu ar trebui să fie permise pentru a fi utilizate nici sub piele”, a adăugat acesta.

ECHA a menţionat că pigmenţii folosiţi în cerneala de tatuaje nu sunt produşi în mod specific în acest scop, au adesea o puritate scăzută şi pot conţine substanţe periculoase.

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-18 21:00:21
Majoritatea cernelurilor sint facute in china !!!

Impachetate frumos, cu holograme, dar calitate zero !!! Tatuajele au devenit o industrie si pentru cei care le fac, pentru producatorii de cerneala, pentru medicina si industria medicamentelor pentru a trata afectiunile induse de “industrie” ...

Alte articole din: SĂNĂTATE