Tartă de Florii. Prăjitură cu portocale, de post

Saturday, 20 April 2019, 10:05 Sursă: REALITATEA.NET

Tartă de Florii. Prăjitură cu portocale, de post. Vă oferim o rețetă ușor de preparat bună pentru Florii și cei care își sărbătoresc onomastica.

Adaugă părerea ta

Tartă de Florii. Prăjitură de post cu portocale

Ingrediente pentru aluat

300 grame făina
o linguriţă de sare
150 grame margarină de la frigider
80 ml apă rece
1 pachet zahăr vanilat
coaja de la jumătate de portocală

Ingrediente pentru umplutură

200 grame zahăr
250 ml suc de portocale
3 portocale
170 grame migdale mărunţite
50 grame margarină
45 grame gem de caise
15 grame făină.

Tartă de Florii. Prăjitură de post cu portocale

Întâi se pregăteşte aluatul, amestecând într-un vas făina cu sarea, apoi margarina tăiată în mici bucaţele şi amestecând bine, până la omogenizare. Se face o gaură în mijloc şi se pune acolo coaja rasă de la o jumătate de portocală şi zahărul vanilat.

Se adaugă apa şi se frământă aluatul. Când este gata, se acoperă cu o folie de celofan şi se bagă la frigider pentru 25 de minute.

Cât aluatul se "odihneşte" în frigider, într-un vas pe foc, se amestecă sucul de portocale cu zahărul şi se lasă circa 10 minute, amestecând încontinuu, până când va căpăta consistenţa unui sirop. Puneţi şi portocalele tăiate bucăţele. Într-un blender mărunţiţi migdalele şi amestecaţi-le cu margarina şi zahărul.

Gemul de portocale se încălzeşte şi se încorporează în compoziţie. 

Aluatul se scoate de la frigider, se taie şi se pune în formele speciale de tartă. Peste aluat se toarnă umplutura, apoi se introduce tava la cuptor, timp de 20 de minute, la 180 de grade.

sursa