Coronavirus - România: 119683 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tăriceanu, trădat de fosta soție. Aceasta confirmă acuzațiile DNA

Tuesday, 28 February 2017, 13:13 Sursă: REALITATEA.NET

Fosta soție a lui Călin Popescu Tăriceanu le-a povestit anchetatorilor că știa încă din 2006 că Tal Silberstein avea un interes anume asupra fostei ferme Băneasa și că i-ar fi cerut ajutorul să întocmească acte pentru acele bunuri.

Fosta soție a lui Tăriceanu a mai precizat că, în anul 2008, s-ar fi întâlnit cu Silberstein la Remus Truică acasă, unde ar fi discutat soluția pentru evitarea taxelor datorate pentru vânzarea bunului. Valmar susține că i-a povestit lui Tăriceanu despre această întâlnire, astfel că el avea cunoștință de cele discutate.

De asemenea, Victor Ponta menționa că avea cunoștință de întâlniri între Silberstein și Tăriceanu chiar și după anul 2008, deși președintele Senatului susține că după acest an s-au rupt legăturile dintre el, Silberstein și Truică.  

"Martora Valmar Ioana a declarat că încă din 2006 Tal Silberstein i-a spus ca va obține bunuri din cele pretinse de Paul al României, pentru care va face actele la cabinetul său notarial, iar în anul 2008, după obținerea bunului 'ferma regală Băneasa' a mers acasă la Remus Truică, la locuința acestuia din Snagov, la cererea lui, unde a purtat o discuție despre găsirea unei soluții pentru evitarea taxelor datorate pentru vânzarea bunului, discuție pe care i-a relatat-o fostului său soț, inculpatul Calin Popescu Tariceanu", se arată în mărturia fostei soții a lui Tăriceanu, conform Realitatea TV.

Procurorii DNA Braşov l-au trimis în judecată pe preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, pentru infracţiunile de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, în legătură cu declaraţiile date ca martor în dosarul retrocedării unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a fermei Băneasa, în care sunt judecaţi prinţul Paul, Remus Truică și Tal Silberstein.

Alături de preşedintele Senatului a fost trimis în judecată şi Dorin Marian, fost şef al Administraţiei Prezidenţiale a României în anul 2000, acesta fiind acuzat de mărturie mincinoasă.

Relaţia apropiată dintre Călin Popescu Tăriceanu şi Tal Silberstein reiese și din interceptări realizate în 2012 și 2013.

Discutie din 23.07.2012, ora 21:47
Tal Silberstein: la ce ora te trezești mâine dimineața?
Tariceanu: 7:30.
Tal: E ok daca trec pe la tine la 7:45 pentru 10-15 minute, doar să îți spun ceva? Sau 8:00 dacă vrei.
Tariceanu: 8:00, 8:00.
Tal: la ora 8:00 trec pe la tine pentru cinci minute.
(...)

Discuție din 16.08.2013, ora 21:54
Tal: Eu tocmai ce am ajuns. Ești liber mâine dimineața la micul dejun?
Tariceanu: Daca este urgent, pot anula. Pentru că am o programare la ora 9:00.
Tal: Pot veni la tine acasa înainte de întâlnirea ta. Dacă vrei.
Tariceanu: Da. Poti veni la 8:30?
Tal: La ce ora imi spui, voi fi acolo.
(...)
Tariceanu: Te aștept, Tal.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL