Coronavirus - România: 3183 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tancuri Piranha 5, în România. Blindatele sunt uluitoare

Friday, 02 November 2018, 20:47 Sursă: REALITATEA.NET

Programului esenţial de înzestrare "Transportor blindat pentru trupe 8x8” a fost inițiat, în noiembrie 2017, prin Hotărâre a Guvernului României, prin care erau aprobate circumstanţele şi procedura specifică aferente primei etape, în vederea atribuirii unui acord-cadru de furnizare a 227 de transportoare blindate şi derivate pe platforma PIRANHA 5 şi a suportului logistic iniţial către General Dynamics European Land Systems - Mowag GmbH.

Contractul, semnat în luna ianuarie 2018, prevede că 30 dintre aceste transportoare vor fi produse pe liniile de asamblare din Elveția, restul urmând să fie produse în România, la UM București, anunţă Armata Romaniei.

Piranha 5 constituie un mijloc de transport al grupei de infanterie, precum şi al structurilor de sprijin, absolut necesar pentru îndeplinirea misiunilor specifice de către Forţele Terestre Române. Acest vehicul asigură o mobilitate sporită şi o protecţie corespunzătoare personalului îmbarcat pe timpul executării misiunilor specifice, în orice zonă de relief, indiferent de timp, anotimp sau condiţii meteorologice.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL