Coronavirus - România: 222559 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Barem BAC 2017 istorie. Cum se rezolvau subiectele despre Revoluţia de la 1848 şi România postbelică

Wednesday, 28 June 2017, 10:39 Sursă: REALITATEA.NET

O altă spaimă a elevilor este perioada comunistă, deoarece un subiect de genul acesta dat anii trecuți la BAC le-a pus mari probleme celor mai mulți dintre cei care au susținut examenul.

Accesul absolvenţilor de liceu în centrele de examen unde s-au dat probele scrise la istorie și matematică se face în intervalul 7,30 - 8,30, pe baza actului de identitate.

Trebuie ştiut că nu este permis accesul în săli cu manuale de istorie sau matematică, dicţionare, notiţe şi însemnări, ce ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

UPDATE: România postbelică la Istorie, BAC 2017:

- iată mai jos subiectele şi baremul la istorie:


Elevii au primit la subiectul III al examenului de Istorie de la Evaluarea Națională 2017 cerințe privitoare la România postbelică (perioada comunistă). 

Subiectul II la proba de istorie de la BAC 2017 a avut ca cerinţă Revoluţia de la 1848 şi comitetul revoluţionar. Elevii au fost îndemnați și să dea un exemplu în care România s-a implicat în criza orientală. La subiectul III, elevii au primit subiectul România postbelică.

Alte cerințe din subiectele la istorie de la BAC 2017:

- acţiunile diplomatice ale domnitorilor;

- asemănări între instituţiile din spaţiul extracarpatic în secolul al XVI-lea.

Subiecte istorie BAC 2017 - când se afișează baremul

Acelaşi lucru este valabil şi în cazul telefoanelor mobile sau a oricărui mijloc electronic de calcul sau comunicare. Elevii nu au voie să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.

Cei care vor alege să ignore regulile amintite,vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele au fost folosite sau nu. Mai mult decât atât, nu vor putea participa la probele următoare de la Bac şi nu li se vor recunoaşte, în sesiunile următoare, notele la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competentelor lingvistice şi digitale. Nu în ultimul rând, absolvenţii de liceu eliminaţi din examen nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.

Rezolvările subiectelor la istorie și matematică de la BAC 2017 vor fi publicate pe realitatea.net. În jurul orei 15, edu.ro publică și baremul oficial pentru cele două probe.

Calendar Bacalaureat 2017 - ce urmează după probele de istorie și matematică

30 iunie - Proba la alegere a profilului şi specializării - proba Ed) - proba scrisă

5 iulie - Afişarea rezultatelor (pâna la ora 16:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16.00 – 20.00)

6 - 9 iulie - Rezolvarea contestaţiilor

10 iulie - Afişarea rezultatelor finale.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL