Coronavirus - România: 235586 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Studenții mediciniști cer explicații pentru majorarea cu 25% a taxei pentru rezidențiat

Tuesday, 06 October 2020, 13:52 Sursă: realitatea.net

"Majorarea cu 25% a taxei de participare la concursul de rezidențiat din acest an nu este motivată, intenția de a o modifica nu a fost anunțată anterior și apare întrun context nefavorabil, lipsit de transparență privind factorii care au dus la această decizie, fapt ce ne îngrijorează.

Totodată, schimbarea vine într-un context pandemic, pe un fond de instabilitate financiară și lipsă de predictibilitate, context în care ar trebui încurajați și susținuți viitorii profesioniști din domeniul sănătății," se spune în comunicatul ASDS.

"Modificarea taxei de participare cu numai 40 de zile înainte de susținerea examenului de rezidențiat, duce la accentuarea instabilității prezente și de asemenea, la demotivarea viitorilor specialiști. În același timp, diferența este una considerabilă pentru un absolvent, fără venituri proprii, ce dorește să devină un specialist necesar în sistemul românesc de sănătate," se mai spune în comunicat.

Studenții solicită Ministerului Sănătății explicații suplimentare. În data de 5 octombrie, MS a emis ordinul nr. 1697/2020 privind stabilirea cuantumului taxei pentru participarea la concursul de rezidenţiat pe post şi pe loc în medicină, medicină dentară şi farmacie, sesiunea 15 noiembrie 2020.

Comunicatul integral AICI.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL