Coronavirus - România: 32948 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Sondaj: INFECTAREA cu noul CORONAVIRUS, marea FRICĂ a românilor

Monday, 01 June 2020, 13:10 Sursă: realitatea.net

 

30% dintre români declară că cea mai mare temere a lor este infectarea cu noul coronavirus, a lor sau a altcuiva din familie, indică cel mai recent baromentru IMAS, realizat la comanda Europa FM.

La întrebarea “Care este cea mai mare temere în aceste moment?”, teama de îmbolnăvire a fost cel mai frecvent răspuns.

Pentru 19% dintre respondenți, pe primul loc este frica de a sta din nou izolați în casă peste câteva luni, iar peste 17% se tem că le vor scădea veniturile.

13,6% dintre respondenți declară că spaima cea mai mare este că își pierd locul de muncă, 9% se tem de lipsa medicamentelor sau echipamentelor medicale, iar 3% sunt preocupați de lipsa alimentelor.

Peste jumătate dintre români nu vor ca școlile să fie redeschise

De asemenea, mai mult de jumătate dintre români consideră că școlile nu ar trebui redeschise nici în septembrie, dacă atunci vom avea același ritm al infectărilor cu SARS-CoV-2 ca în prezent, potrivit sondajului IMAS publicat de Europa FM

Mai exact, 55,% dintre respondenți nu ar vrea să fie reluate cursurile în unitățile de învățământ în aceste condiții, în vreme ce 39,6% ar fi de acord.

Înainte cu câteva zile de instituirea stării de urgență pe teritoriul României, cursurile în școli, licee au fost suspendate, pe 11 martie. În această perioadă au fost făcute cursuri online, Ministeru lEducației adoptând și noi reguli pentru scoala online în luna aprilie.

Sondajul IMAS a fost realizat în perioada 8 – 27 mai pe un eșantion de 1.010 respondenți și are o marjă de eroare de +/- 3,1%.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL