Coronavirus - România: 19907 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Sindicatului EUROPOL Garda de Coastă, mesaj pe Facebook despre neajunsurile nebagate în seamă

Sunday, 05 August 2018, 16:35 Sursă: REALITATEA.NET

Autorii postării atrag atenția că Garda de Coastă se confruntă cu o mulțime de probleme: de la haitele de câini care își fac veacul la intrarea în instituție până la toalete insalubre; sedii ale polițiștilor de frontieră unde plouă, lipsa cartușelor la imprimantă sau a hârtiei.

În mesaj se arată și că "trebuie combustibili pentru mașini, vopsea pentru nave, piese de schimb pentru nave, că tot vreți patrulări pe mare și misiuni externe cu care să vă lăudați, veste reflectorizante, lanterne și palete reflectorizante post-control." Lista necesităților continuă pe un ton ironic, adică semnatarii postării spun, citez, "fițele fițelor cred că le cerem în zadar" - am încheiat citatul.

Valentina Manea, prim-vicepreședinte al Sindicatului Europol, Garda de Coastă a dat like postării. 

Exclusiv pentru Realitate TV, Valentina Manea a declarat: "Cel puţin din partea sindicatului nostru, şi sunt convinsă că şi din partea altor sindicate au fost nenumărate solicitări scrise către minister, însă doar unele dintre ele s-au soluţionat, multe dintre ele au rămas nesoluţionate. De la doamna miniatru, în ultima perioadă, nu am primit răspunsuri decât “vom analiza, vom încerca să soluţionăm”, însă noi rămânem în continuare cu aceleaşi probleme care şi nu avem speranţe că se vor rezolva. Sunt foarte multe lucruri care ne lipsesc, pentru care s-a apelat la bunul simţ al lucrătorilor, s-a îngrijit fiecare să se doteze cu materialele necesare pentru misiuni. Constatăm că nu există bani suficienţi din partea instituţiei, deşi avem puncte de frontieră unde cu greu se asigură fluxul la imprimantă, altele unde nu există toaletă", a spus Valentina Manea.

De asemenea, prim-vicepreședinte al Sindicatului EUROPOL a explicat cum reuşesc să se descurce în misiuni, deşi nu există bani suficienţi.

"Atunci când există fonduri puţine îţi prioritizezi misiunile importante ,urgente şi încerci să faci în aşa fel să iasă treaba, să nu pui în pericol misiunea, dar acestea ar trebui să fie situaţii de excepţie, nu obişnuinţă. Şi la rectificarea bugetară am constatat că pentru structurile poliţiei de frontieră nu s-au alocat bani în plus", a mai spus Manea. 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL