Coronavirus - România: 30789 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Și Teodorovici îl vrea pe Sorin Grindeanu la cârma PSD

Saturday, 18 January 2020, 17:45 Sursă: realitatea.net

 

"M-aş bucura foarte mult ca Sorin (Grindeanu - n.r.) să-mi fie coordonator politic. Asta poate să însemne multe. Sau, hai să spunem altceva şi mai frumos care poate să dea o ştire şi mai şi, să ne fim amândoi, când unul când celălalt, coordonatori pe parte politică în perioade diferite, într-o ordine oarecare. Şi asta poate să însemne (...) foarte mult", a afirmat Teodorovici, la Conferinţa de alegeri a PSD Tulcea, citat de Agerpres.

În cadrul conferinţei de presă care a urmat, el şi-a explicat afirmaţia prin necesitatea asumării unor obiective de către liderii politici, dar şi prin nevoia de a aduce în prim-plan un candidat la viitoarele alegeri prezidenţiale.

"Este normal ca PSD, aflat într-un moment puţin mai altfel, să se gândească şi la viitor. Un partid politic de mărimea, de puterea şi de credibilitatea pe care o are PSD trebuie să se gândească la viitor, la 2024. Noi, ca partid, ar trebui să avem un obiectiv esenţial, câştigarea tuturor alegerilor din 2024, europarlamentare, locale, generale şi mai ales prezidenţiale. Presupun că după 20 de ani de preşedinţie de dreapta în care lucrurile nu pot fi punctate pozitiv prea mult, plecăm cu prima şansă, dacă şi înţelegem că trebuie pregătit din timp un lider care să răspundă nevoilor sau dorinţelor românilor", a mai spus senatorul PSD.

În opinia sa, Comitetul Executiv Naţional nu trebuie să fie o structură a partidului după care liderul să se ascundă sau una "fantomă".

"Când CEx va fi acea echipă pentru România şi cei de acolo vor înţelege că trebuie să decidă pentru ţară, nu pentru ei, atunci lucrurile se vor schimba. Îmi doresc foarte mult şi voi face orice este posibil pentru acea echipă, acea persoană care va permite o asemenea colaborare. Orice!", a subliniat social-democratul.

Întrebat dacă şi-a propus să candideze la Congresul Extraordinar al partidului, senatorul Eugen Teodorovici a menţionat că "depinde de echipa care se va forma".

Congresul extraordinar al PSD va avea loc la sfârșitul lunii februarie, pentru alegerea unei noi conduceri. După demisia Vioricăi Dăncilă, în noiembrie anul trecut, după eșecul de la prezidențiale, Marcel Ciolacu a fost ales ca președinte interimar, alături de o echipă din care face parte Paul Stănescu, ca secretar general interimar.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL