Secvența genetică a coronavirusului ucigaș a fost decodată de cercetători

Saturday, 25 January 2020, 15:44 Sursă: Realitatea.NET

Vestea vine la doar 10 zile distanță de momentul în care era confirmat primul caz de infecție, la Wuhan, oraș cu o populație de 11 milioane de locuitori considerat epicentrul epidemiei. Secvența genetică a virusului a fost postată, în cursul nopții de vineri, într-un fișier la care poate avea acces gratuit orice cercetător care dorește să o studieze. 

Andrew Mesecar, profesor de biologie structurală a cancerului la Purdue University, a anunțat că laboratorul pe care îl coordonează a început deja să analizeze secvența de ADN, care seamănă izbitor cu cea a virusului care provoacă sindromul respirator acut (SARS). În anul 2002, acesta a infectat peste 8.000 de oameni, dintre care aproape 800 au murit. 

Mai mult decât atât, cercetătorii de la Institutul Național de Sănătate din Montana au cerut unei companii să transforme informațiile despre Coronavirus în material ADN pe care să îl poată studia în laborator.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-25 17:20:36
Mereacre

"Secvența genetică a coronavirusului ucigaș a fost decodată de cercetători" ... vai de capul vostru ! Scrieți cu picioarele !

Alte articole din: ACTUAL