Coronavirus - România: 465982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Secţiile de Boli Infecţioase şi Pneumologie ale SJU din Miercurea Ciuc, fără autorizație ISU

Wednesday, 18 November 2020, 13:15 Sursă: Realitatea.net

Autorităţile judeţene încearcă de mai mult timp să găsească o soluţie pentru mutarea secţiilor de Boli Infecţioase şi Pneumologie din clădirea care a fost retrocedată de mai mult timp Bisericii Romano-Catolice.

Potrivit Prefecturii Județului Harghita, celelalte clădiri ale spitalului, inclusiv secţiile ATI COVID-19 sau non-COVID-19 dispun de autorizaţii sau avize de securitate la incendiu.

Referitor la celelalte spitale din judeţ, Instituţia Prefectului a precizat că doar cel din Topliţa nu deţine autorizaţie de securitate la incendiu, dar acesta are un aviz de securitate şi se fac demersuri pentru efectuarea lucrărilor care să permită obţinerea autorizaţiei.

"La nivelul tuturor spitalelor din judeţ, Inspecţia de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă \"Oltul\" Harghita a efectuat controale pentru verificarea respectării prevederilor legale în domeniul PSI şi acţiuni de îndrumare. În prezent se desfăşoară acţiuni de verificare a respectării prevederilor în domeniul PSI, activitate în care sunt angrenate echipe mixte formate din specialişti din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi Direcţiei de Sănătate Publică", a punctat Instituţia Prefectului.

De asemenea, toate spitalele din judeţul Harghita deţin autorizaţii sanitare de funcţionare, fiind emise şi avize sanitare de funcţionare pentru toate reamenajările efectuate pentru gestionarea COVID-19, mai arată sursa citată. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL