Coronavirus - România: 114648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

FOTO-VIDEO La Sagrada Familia din Barcelona și-a redeschis porțile

Saturday, 04 July 2020, 20:23 Sursă: realitatea.net

 

Această primă fază a redeschiderii catedralei le este dedicată celor din prima linie în lupta cu coronavirusul: cadrele medicale au primit peste 2.000 de bilete, relatează AFP.

În acest weekend şi în weekend-ul următor va continua omagiul pentru cei din prima linie în lupta cu COVID-19, fiind incluşi şi angajaţi ai forţelor de ordine şi ai organizaţiilor sociale.

Apoi va veni rândul localnicilor să redescopere Sagrada Familia, gratuit, însă în număr limitat. Când rezervările au început pe internet pentru lunile iulie şi august, s-au înregistrat 37.750 de înscrieri în mai puţin de cinci ore, mai notează AFP.

În a treia fază, turiştii spanioli şi străini vor putea din nou să treacă pragul catedralei.

Sagrada Familia, una dintre principalele atracţii turistice spaniole, s-a închis în martie pentru public, din cauza pandemiei de coronavirus.

Catedrala a fost închisă în luna martie, înainte de creșterea accelerată a îmbolnăvirilor. Spania raporta în 26 martie 47.610 cazuri de infectare cu COVID-19 și 3.600 de decese, depășind epicentrul pandemiei- China. În numai trei săptămâni explodase devastator epidemia de coronavirus, de la doar 430 de coronavirus cât înregistra în 8 martie.

Bilanțul coronavirus ajunsese pe 4 iulie la 297.625 de cazuri confirmate cu nou lcoronavirus, in ultimele 24 de ore fiind raportate  442 de noi cazuri și 17 decese. De la începutul pandemiei, în Spania au murit 28.385 de persoane. 

Celebrul monument, neterminat, proiectat de arhitectul Antoni Gaudi atrage infiecare an 4,5 milioane de vizitatori.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL