Românul de etnie romă care a SCANDALIZAT Marea Britanie. Ce a făcut cu ajutorul social

Monday, 08 December 2014, 18:34 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Ion Lazăr, în vârstă de 36 de ani, colectează fier vechi în Londra. El nu plăteşte taxe deoarece câştigă prea puţin şi primeşte de la statul britanic ajutoare sociale în valoare de 1.700 de lire sterline pe lună, relatează jurnaliştii de la Daily Mail. Într-un documentar difuzat de Channel 5, el afirmă că ajutoarele primite în Marea Britanie l-au ajutat să îşi îmbunătăţească viaţa în comuna Argetoaia din judeţul Dolj.

Lazăr a venit în Marea Britanie cu alţi cinci imigranţi în momentul în care au fost ridicate restricţiile pe piaţa muncii pentru români, în ianuarie anul acesta. În aprilie, el a apărut într-un alt documentar difuzat de acelaşi post TV, care povestea viaţa romilor din Marea Britanie. El dezvăluia atunci că intenţionează să strângă banii din ajutoarele sociale pentru a-i duce acasă la familia sa.

"Ştiu că este foarte, foarte uşor să iei ajutoare în Anglia ... Îmi dă o casă gratuit, îmi dă bani, îmi dă de toate. Sunt foarte fericit pentru că în Anglia am făcut aceşti bani. Ce poţi spune - mulţumesc Anglia, m-a ajutat. Am tot ce îmi trebuie acum. Cred că în doi sau trei ani voi face 60.000 de lire sterline, poate şi mai mult."

Premierul David Cameron a anunţat săptămâna trecută că le va interzice imigranţilor accesul la beneficii sociale timp de patru ani după ce s-au mutat în Marea Britanie.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL