Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

”România în Realitate” LIVE. Daniela Necefor, consultant HR: În pandemie, au câștigat companiile care au arătat că sunt umane

Wednesday, 29 July 2020, 15:19 Sursă: Realitatea.net

”Până acum, angajatorii nu au acceptat ideea de telemuncă, având senzația că nu îi pot controla pe angajați. În perioada pandemiei, s-a constatat ca muncă de acasă a fost mai productivă.

La noi, tehnologizarea merge mai greu. Există un pericol foarte mare ca șomajul să fie ridicat (...) Companiile care au arătat că sunt umane, care au arătat empatie vor avea foarte mult de câstigat. În acest moment, mulți oameni nu vor să facă o schimbare dacă sunt în astfel de companii. Cei din companii care au dat dovadă de lipsă de empatie vor pleca imediat cum se va stabiliza piața muncii. Pentru a păstra sau a atrage oamenii, ai nevoie de o comunicare destul de bună. Este vorba despre un management de comunicare de criză”, a subliniat Daniela Necefor, la ”România în Realitate”.

Principalul dezavantaj al telemuncii este lipsa interacțiunii, care poate duce și la depresie.

”Suntem productivi de acasă dacă facem ceea ce ne place. (...) În timp, productivitatea va scădea, lumea are nevoie de comunicare. Să stai atâtea ore în fața ecranului nu este sănătos. Ne vom trezi cu anumite boli pe care nu le-am avut până acum. Ținuta ne ridică moralul”, transmite consultantul HR.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL