Risc de "tsunami vulcanic" după erupția unui vulcan în mijlocul unui lac, în Filipine

Sunday, 12 January 2020, 20:05 Sursă: Realitatea.net

Autor: Realitatea.NET

Vulcanul Taal din Filipine Autoritățile din Filipine au anunțat risc de "tsunami vulcanic" după erupția, duminică, a unui vulcan în mijlocul unui lac.

Vulcanul Taal din Filipine. Un mic vulcan din apropierea capitalei filipineze Manila, care atrage turiștii pentru peisajul pitoresc de pe marginea unui lac, a erupt duminică, cu un jet masiv de cenușă și aburi.

Erupția Vulcanului Taal din provincia Batangas, a determinat evacuarea a zeci de mii de oameni și a forțat închiderea aeroportului internațional din Manila.

Institutul filipinez de vulcanologie și seismologie a declarat că Vulcanul Taal a aruncat cenușă și pietricele până la 10 - 15 kilometri înălțime, într-o escaladare dramatică a reactivității sale, care a început anul trecut. 

Vulcanul Taal din Filipine Institutul de vulcanologie a ridicat duminică nivelul de pericol la gradul patru, care înseamnă că „poate apărea o erupție periculoasă în câteva ore sau câteva zile”, a declarat Renato Solidum, cel care conduce institutul de vulcanologie.

Vulcanul Taal din Filipine Nivelul 5 de pericol, cel mai mare, înseamnă o erupție periculoasă care se află în desfășurare și care ar putea afecta o zonă mai mare, conform PhilStar Global.

În clipul de mai jos se pot vedea și fenomene electrice de tip fulger în interiorul aburului gros degajat din vulcan:


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: MEDIU