Coronavirus - România: 508345 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Regula celor 20 de alimente în fiecare zi. Secretul unei vieţi sănătoase

Thursday, 18 August 2016, 21:18 Sursă: REALITATEA.NET

Este imposibil sa respecti toate regulile unei diete. Dar sfatul specialistilor este sa te straduiesti sa respecti cel putin 80% din regulile unei diete, pentru o viaţă sănătoasă.

1. Micul dejun zilnic. Micul dejun este cea mai buna cale pentru a fi eficient pe parcursul zilei, iar cele mai bune alegeri pentru micul dejun sunt cerealele integrale, fructele uscate, painea integrala, iaurul si sucurile naturale de fructe si legume, stoarse pe loc.

2. 20 de alimente in fiecare zi. Studiile au dovedit ca necesarul integral de nutrienti: proteinie, lipide si glucide, plus vitaminele si minerale fundamental necesare zilnic nu se pot obtine decat din consumul a cel putin 20 de alimente diferite, zilnic. O varietate mare de alimente garanteaza acoperirea integrala a necesitatilor. Regula impune cel putin doua alimente sa fie inlocuite cu altele “noi”, in fiecare saptamana.

3. Apa. Oboseala, senzatia de foame, ameteala sunt simptome ale deshidratarii. Un aport constant si sufiecient de apa este vital pentru o buna functionare a organismului.

4. Planificare. Planifica meniul cu o saptamana inainte, astfel incat sa cumperi exact ceea ce iti trebuie. In felul acesta respecti regula numarul 2 si vei manca fructe si legume de sezon.

5. Proteine si glucide complexe. Proteinele si glucidele complexe sunt cea mai buna sursa de energie pentru organism si esentiale pentru o alimentatie sanatoasa. O concentratie constanta de glucoza in sange mentine sub control secretia de insulina si impiedica formarea depozitelor adipoase, potrivit Femeia.ro.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL