Coronavirus - România: 229040 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Rețeta rapidă care reduce cu 50% riscul de boli de inimă

Thursday, 28 April 2016, 12:00 Sursă: REALITATEA.NET

Ateroscleroza este termenul medical folosit pentru arterele înfundate. Aceasta boală cardiovasculară progresează lent pe parcursul mai multor ani, devenind mai periculoasă odată cu înaintarea în vârstă. Depunerile de grăsime pe pereții vaselor de sânge duc la ateroslecroză, situație ce favorizează apariția bolilor de inimă mai severe, inclusiv afecțiuni vasculare periferice, infarct miocardic, accident vascular cerebral.

Unul dintre cei mai importanți factori în prevenirea înfundării arterelor și a altor probleme de inimă este menținerea unui stil de viață sănătos. În mod surprinzător, limitarea aportului de grăsimi nu este cel mai bun mod de a mentine inima sănătoasă. Mai degrabă, creșterea aportului de legume este de ajutor. Mai multe studii susțin această teorie, inclusiv o cercetare realizată pe termen lung în care au fost implicați peste 100.000 de oameni.

Cercetătorii de la Universitatea Harvard au descoperit că persoanele care consumă cel puțin opt porții de legume pe zi au mai puține riscuri de a contracta o boală de inima decât cei care au mâncat doar 1,5 porții pe zi. Un alt studiu în care au fost examinate datele de la 1300 de persoane în vârstă arată că cei care au mâncat cel puțin o cană de legume pe zi au cu 60% mai puține riscuri de a se îmbolnăvi de inimă.

Află cum să prepari reţeta rapidă AICI.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL