Rareş Bogdan: Doamne fereşte de încă o asemenea "eliberare"

Sunday, 30 December 2018, 22:51 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

"Cine a avut nevoie, la 75 de ani după cel de-al Doilea război mondial, să scoată de la naftalină miturile despre «atrocitățile» soldaților sovietici – eliberatorii Europei de fascism”, afirmă Ambasada rusă.

Rareş Bogdan a reacţionat virulent.

"Nu le este ruşine!? Bată-i Dumnezeu să-i bată, cum ar spune Bunica mea care a trăit alături de sute de mii de români şi romance coşmarul “eliberării”! Îmi aduc aminte ce a putut să-mi povestească.....Să spunem doar atât, Doamne fereşte de încă o asemenea “eliberare”!", a postat Rareş Bogdan pe Facebook.

În legatură cu informațiile publicate recent pe pagina oficială de Facebook a Ambasadei Federației Ruse în România, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări:

"În spiritul unor relații pe care ni le dorim pragmatice și predictibile cu Federația Rusă este indicat ca aspectele istorice să fie un domeniu de dezbatere pentru istorici și mediul academic în general. Postarea Ambasadei Federației Ruse nu are rigoarea pe care o poate avea o dezbatere academică, iar informațiile diseminate în spațiul public prin această postare nu sunt complete. Regretam ca Ambasada Federatiei Ruse continua seria “episoadelor istorice”.

Trecutul relațiilor dintre România și Federația Rusă nu trebuie să facă loc unor speculații si opinii nefundamentate, care pot dăuna relațiilor bilaterale. Amintim si pe această cale existența unei Comisii comune româno-ruse de istorici, care este în măsură și are ca obiectiv sa analizeze istoria comuna a relațiilor dintre România și Federația Rusă.

Ministerul Afacerilor Externe a evocat constant importanța acestei Comisii comune de istorici, inclusiv ca răspuns la “incursiunile istorice” ale Ambasadei Federației Ruse în România.

Invităm Ambasada Federației Ruse să actualizeze informațiile istorice pe care le folosește, prin intermediul unor viitoare lucrări ale Comisiei comune", precizează MAE.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL