Coronavirus - România: 29223 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Rareş Bogdan, reacţie virulentă după ce ministrul Educaţiei a demisionat din cauza UDMR-ului

Thursday, 27 September 2018, 14:35 Sursă: REALITATEA.NET

Ministrul Educației Valentin Popa și-a depus demisia după ce a fost atacat de UDMR, care a suspendat protocolul de colaborare cu PSD, apoi chiar de Liviu Dragnea, cu care ministrul a avut o ultimă discuție, în cursul zilei de joi.

Rareş Bogdan a reacţionat virulent la adresa UDMR-ului.

"Îi apreciez gestul domnului Popa. Îmi pare rău că dânsul nu s-a împrietenit mai bine cu limba română. Este un gest de normalitate, de decenţă. Ce a cerut domnul Popa, până la urmă, celor de la UDMR? Să-i înveţe pe copilaşi şi limba statului ai căror cetăţeni sunt.

Domnii învăţători maghiari doreau să predea limba română, unii dintre ei fără să ştie limba română. Cei de la UDMR au prins chichiţa, bazându-se pe faptul că Liviu Dragnea e în stare să vândă orice, doar ca să se salveze de la puşcărie, au forţat demisia unui ministru care a refuzat să semneze o Ordonanţa prin care se revenea la situaţia de dinainte de august 2018. Este ruşinos! E o dovadă că lui Dragnea nu-i pasă de România. Îi pasă doar de viitorul lui personal. Aici e o chestiune cu Hunor, care e în cârdăşie cu acest Guvern. Oferă minorităţii maghiare aceste bule, care să acopere nerealizările economice. Aici, în România, trebuie să cunoşti limba română. Eşti obligat să ştii româneşte. Dacă vor să trăiască aici, trebuie să ştie română!", a spus Rareş Bogdan într-o intervenţie la Realitatea TV.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL