Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

PSD cere testarea gratuită pentru COVID-19. Firea: Nu toți românii pot plăti testele

Monday, 02 November 2020, 15:29 Sursă: Realitatea.net

Gabriela Firea, care este prim-vicepreședintele PSD, susține că toate persoanele care sună la Direcțiile de Sănătate Publică ar trebui să fie repartizate pentru testare gratuită la clinicile de stat.

Firea critică faptul că persoanele care sunt contacți direcți ai celor infectați sunt trimiși să se testeze contracost la clinici private.

"Suntem singura țară europeană care a rămas încremenită în proiectul inițial, și anume se testează gratuit de către statul român doar pacienții care au deja simptome. Din păcate, li se refuză contacților acestor persoane să se testeze gratuit", a afirmat, astăzi, într-o conferință de presă, prim-vicepreședintele PSD.

Potrivit fostului edil al Capitalei, nu toate persoanele au un buget subtantial astfel încât să acopere costurile testării. "Acum poți avea test negativ, dar peste câteva zile poți avea iar simptome și să simți nevoia unui nou test", a explicat social-democrata.

În context, Gabriela Firea a adăugat: "Doar testarea s-a dovedit salvatoare. Nu înțeleg de ce la noi se ocolește această variantă pentru stoparea SARS-CoV-2". 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL