PSD, atac frontal la Iohannis: "Nu are experiență. Dacă îi mai dăm două ocazii să vorbească..."

Wednesday, 15 May 2019, 14:35 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Senatorul PSD Tit-Liviu Brăiloiu, propunerea PSD pentru funcția de ministru pentru Românii de pretutindeni, refuzat de președintele Klaus Iohannis inclusiv într-o motivare scrisă trimisă astăzi premierului Viorica Dăncilă, a reacționat pentru realitatea.net.

"O lipsa de inspiratie, mai mult decat atat nu se poate exprima dumnealui pe oportunitate. Se poate exprima pe legalitate, daca nu am fi intrunit conditiile legale.

Argumentul domnului Iohannis este lipsit de seriozitate, spus de o persoana lipsita de experienta. Daca vorbim despre experienta, un politician cu experienta nu spune asa ceva. Mai mult decat atat, este vorba despre un aparat prezidential care trebuie sa fundamenteze ceea ce sustine.

Dumnealui ce experienta politica avea cand a venit presedinte? L-a intrebat cineva daca are experienta? A venit in urma unui vot.

Prima data a spus ca nu avem tinuta, acum ca nu avem experienta. Daca ii mai dam vreo doua ocazii sa se exprime, mai inventeaza si alte...

Sa nu uitam ca justitia din Romania, care este independenta deocamdata, afirma ca domnul Iohannis a obtinut niste imobile in mod fraudulos", a spus Tit-Liviu Brăiloiu pentru realitatea.net.

Ascultă mai jos reacția AUDIO!

Premierul Viorica Dăncilă i-a cerut în urmă cu o săptămână președintelui Klaus Iohannis o motivare scrisă a refuzului de numire a celor trei miniștri nominalizați de PSD.

Iohannis i-a transmis astăzi refuzul în scris pentru portofoliile de la Justiție (Eugen Nicolicea), Fonduri Europene (Oana Florea) și Ministerul românilor de pretutindeni (Tit-Liviu Brăiloiu).

Ce motivare a respingerii a formulat Klaus Iohannis pentru Brăiloiu, chiar astăzi:

"Stimată doamnă Prim - ministru,

Prin adresa nr. 5/2511 din data de 17 aprilie 2019 ați propus numirea domnului Tit-Liviu Brăiloiu în funcția de ministru pentru românii de pretutindeni, ca urmare a propunerii de constatare a vacanței funcției prin demisia doamnei Natalia-Elena Intotero.

Față de documentația transmisă, analizând îndeplinirea condițiilor legale, precum și a criteriilor referitoare la corespunderea pentru funcție a candidatului propus, statuate prin jurisprudența instanței constituționale, apreciez că persoana propusă nu deține experiența necesară gestionării domeniului complex al relației cu românii de pretutindeni.

În consecință, am decis să resping propunerea de numire în funcția de ministru pentru românii de pretutindeni a domnului Tit-Liviu Brăiloiu.

Prin urmare, în conformitate cu dispozițiile art. 85 alin. (2) din Constituție și ținând seama de jurisprudența Curții Constituționale urmează să înaintați o altă propunere pentru funcția de ministru pentru românii de pretutindeni care, pe lângă respectarea condițiilor prevăzute de lege, în mod necesar, ar trebui să răspundă și cerințelor referitoare la pregătirea generală, pregătirea în specialitatea domeniului, experiența în materie, instruirea și aptitudinile pentru funcția în domeniu, reputația neștirbită și moralitatea".

Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ