Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Protestul de la termocentrala Mintia, declarat ilegal. Angajații cer plata unor sume restante de 6 luni

Tuesday, 15 September 2020, 18:55 Sursă: realitatea.net, Agerpres

Autor: Irina Chirtoc

O săptămână, angajații au cerut în curtea termocentralei plata banilor pentru decontarea navetei la locul de muncă, ajutoarele de încălzire şi tichetele de masă. Suma restantă pentru fiecare salariat este cuprinsă între 3.500 şi 5.500 de lei. După patru zile de proteste, patru salariați au intrat în greva foamei.

Pe 5 septembrie, termocentrala Mintia a fost oprită din cauza lipsei cărbunelui, aprovizionarea fiind imposibilă mai multe zile pentru că pe calea ferată s-au făcut lucrări de modernizare în zona Simeria. Cărbunele a ajuns la Mintia după patru zile, dar angajații au refuzat să reia activitatea în lipsa unei soluții a autorităților la problema invocată.

După decizia de marți a Tribunalului Hunedoara, preşedintele de sindicat, Cristian Iştoc, a făcut apel la respectarea hotărârii judecătorești și a solicitat angajaților să revină la muncă. 

”Fac un apel către membrii Sindicatului Solidaritatea Hunedoara şi către toţi salariaţii termocentralei Mintia să respecte hotărârea instanţei de judecată şi să reia lucrul. Cu toate că nu suntem implicaţi în organizarea acestui protest, el fiind unul spontan, oamenii trebuie să ştie că hotărârea unei instanţe este obligatorie şi trebuie respectată", a spus lidrul de sindicat, citat de Agerpres.

Termocentrala Mintia, unde lucrează aproximativ 700 de persoane, face parte din Complexul Energetic Hunedoara, societatea aflată în insolvenţă, alături de minele de cărbune Lupeni, Lonea, Livezeni, Vulcan şi termocentrala Paroşeni.Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL