Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Proteste în toată țara, față de cazul Șova: "Și miruiți, tot o să plătiți!"

Friday, 27 March 2015, 18:20 Sursă: REALITATEA.NET

UPDATE 20:37 : Protestul din Piata Universității din București s-a încheiat, informează Ziare.com.

UPDATE 20:11 : La Iași, acțiunea de protest organizată de Asociația M10 a adunat, în jur, de 60 de manifestanți, informează Ziare.com.

UPDATE 20:06: La această oră, din 300 de protestatari, au mai rămas aproximativ 80 de persoane, în Piața Universității, din Capitală. Mitingul a fost anunțat pe rețelele de socializare și nu a fost cerută o autorizație de protest. Jandarmii spun că este posibil ca și în zilele următoare oamenii să se adune, în Piața Universității, pentru a protesta din nou, informează Realitatea TV. 

UPDATE 20:04 : La Constanța, peste 50 de persoane s-au adunat în fața Prefecturii. Protestul s-a încheiat după aproximativ două ore, informează Ziare.com.


UPDATE 19:58 - Protestul din Cluj s-a încheiat cu scandari ca "Jos, Ponta!", "Vrem anticipate!", "Ponta, nu uita / DNA te va sălta", "Ponta, nu uita / După Șova vei urma!", "Cuib de hoti, la DNA cu toți!". Aproximativ 300 de persoane au protestat, potrivit Realitatea TV.

UPDATE 19:46 -
În București se află în jur de 200 de persoane, la această oră. Aproape toți au venit cu foi pe care au scris mesaje precum: "Parlamentul rușinii" sau "Nu șovăim", Ziare.com. 

UPDATE 19:21 - Clujenii au pornit în marș prin oraș. Coloana este condusă de un grup de manifestanți, care țin un banner cu "Jos Ponta, Jos comunismul".


UPDATE 19:17 - În jur de 100 oameni au ieșit, în stradă, și la Timișoara.

UPDATE 19:07 - Și la Universitate, în București, sosesc protestatari. Aceștia au bannere pe care scrie "Parlament penal/Marș la Tribunal" și scandează "Ieșim în oraș, cade Victoraș" sau "Șova, DNA vine să te ia".

UPDATE 19:03 -
Continuă să se adune lume și la Cluj. Peste 300 de manifestanți scandează "Chiar și miruiți, tot o să plătiți!"

UPDATE 19:08: În jur de 100 de oameni protestează, la această oră, în Capitală. Manifestanții scandează "Jos, Ponta, jos, ești un ticălos!", potrivit Ziare.com.

UPDATE 18:52: "Fără imunitate", strigă protestatarii din Piața Universității, din Capitală.

"Și miruiți, tot o sa plătiți" sau "Dan Ș-O va lua" sunt cele înscripționate pe pancartele bucureștenilor.

UPDATE 18:46 - Lumea continuă să sosescă în Piata Unirii, din Cluj. Manifestanții vor porni într-un mars, prin oraș, potrivit Ziare.com. 

UPDATE 18:41 - Doar 10-12 persoane au venit la protestul organizat, în fața Prefecturii Brașov, potrivit Adevărul.

UPDATE 18:22
- Câteva zeci de persoane s-au adunat la Cluj. Oamenii strigă "Jos Ponta!" și "Afară, afară, cu PSD din țară".

UPDATE 18:10: Potrivit corespondentului Realitatea TV, la această oră deja au început să se adune participanți la protest. Sunt aproximativ 50 de persoane care protestează față de modul în care Senatul a votat împotriva ridicării imunității parlamentare lui Dan Șova. 

"Parlamentul României oferă adăpost de lux pușcăriașilor", este unul dintre mesajele inscripționate pe pancartele protestatarilor.

Se așteaptă ca numărul participanților să crească în Piața Universității.

Proteste față de folosirea imunității parlamentare "ca paravan pentru infractori" au fost anunțate, pe Facebook, pentru vineri, în zece orașe din țară.
"Dan Șova a rămas cu imunitate! Parlamentarii continuă să își bată joc de popor și de justiție, ignorând mesajul transmis, în noiembrie, de stradă. E timpul să le reamintim de ce am ieșit în noiembrie", este mesajul care anunța mitingul din București, potrivit HotNews.ro.

De asemenea, au fost anunțate mișcări de protest, pentru vineri, și în Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Oradea, Sibiu, Timișoara și Târgu-Mureș.

Senatorii au respins, miercuri, solicitarea privind reținerea și arestarea preventivă a social-democratului Dan Șova, acuzat de săvârșirea a trei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu în dosarul privind fapte de corupție la companiile energetice Turceni și Rovinari. Din totalul de 151 de voturi valabil exprimate, 79 de voturi au fost în favoarea solicitării, iar 67 împotrivă. Cinci voturi au fost anulate.

 

 

Protest eșuat la Timișoara

 

 

Miting de protest in Piata Victoriei din Timisoara! Doar cativa timisoreni s-au prezentat pentru a protesta fata de votarea imunitatii lui Dan Sova.

O singura pancarta cu textul „Suie Mova” s-a putut vedea pentru inceput in centrul Timisoarei, scrie opiniatimisoarei.ro.

Protestul anuntat pe Facebook nu a avut prea mult succes. Desi sute de oameni au anuntat ca se aduna in Piata Victoriei, doar cativa au mers sa-si exprime revolta fata de faptul ca Senatul nu a incuviintat arestarea lui Dan Sova. Protestul nici macar nu a fost autorizat. Mai mult, in centrul Timisoarei era plin de oameni care se adunasera sa participe la concertul organizat cu ocazia deschiderii Targului de Paste.

 

Protest la Cluj față de votul pentru Șova. 500 de persoane au ieșit în stradă

 

 

 

Aproximativ 500 de persoane s-au adunat in Piata Unirii din Cluj pentru a protesta impotriva imunitatii parlamentare, scrie clujcapitala.ro.

Acestea au pornit in mars prin oras pe traseul PIATA UNIRII-EROILOR-STRADA BABA NOVAC-BD 21 DECEMBRIE-PIATA UNIRII. Se striga: “chiar si miruiti, tot o sa platiti!”

Peste 100 de persoane au ieşit să protesteze în Bucureşti. “Parlamentul României oferă adăpost de lux pușcăriașilor”, este unul dintre mesajele inscripționate pe pancartele protestatarilor.

 În jur de 100 de oameni protestează, la această oră, în Capitală. Manifestanții scandează "Jos, Ponta, jos, ești un ticălos!", potrivit Ziare.com. 

UPDATE 18:52: "Fără imunitate", strigă protestatarii din Piața Universității, din Capitală.

"Și miruiți, tot o sa plătiți" sau "Dan Ș-O va lua" sunt cele înscripționate pe pancartele bucureștenilor. 

UPDATE 18:46 - Lumea continuă să sosescă în Piata Unirii, din Cluj. Manifestanții vor porni într-un mars, prin oraș, potrivit Ziare.co

 

 

 

Protest în Piața Universității, față de votul Senatului în cazul Șova: "Nu Șovăim, vrem dreptate!”

 

 

Aproape două sute de bucureșteni au ieșit, miercuri seară, în stradă, în semn de protest, după ce Senatul nu a încuviințat cererea DNA privind reținerea și arestarea lui Dan Șova. În Piața Universității, s-au strigat lozinci precum" DNA, DNA să vină să vă ia!" sau "Parlament penal, marș la tribunal". Oamenii au anunțat că vor iesi, în stradă, în număr și mai mare, la finalul săptămânii, potrivit Ziare.com.

"Nu șovăim, vrem dreptate! sau "Eu Șovăiesc" se numără printre mesajele inscripționate pe pancartele protestatarilor, care au ieșit în Piața Universității.

Proteste similare au avut loc în Cluj, Timișoara, Brașov și Constanța.
Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL