Coronavirus - România: 4417 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Primul om creat în laborator. Anunţul făcut de oamenii de ştiinţă

Wednesday, 18 May 2016, 07:31 Sursă: REALITATEA.NET

Întâlnirea, care a stârnit îngrijorarea în multe medii academice şi religioase, a avut loc, conform celor de la New York Times, la Harvard Medical School din Boston, iar participanţii nu au avut voie să ofere nicio declaraţie presei şi nici să posteze păreri sau impresii pe reţelele de socializare. Proiectul naşte îngrijorare şi controverse chiar printre oamenii de ştiinţă deoarece prin realizarea acestuia ar putea fi posibilă realizarea în laborator a primelor fiinţe umane fără părinţi bilologici.

Proiectul, numit „HGP-Write: Testing Large Synthetic Genomes în Cells”, îşi propune crearea unui genom uman complet sintetic în cel mult zece ani. Organizatorii au fost George Church, profesor de genetică la Harvard Medical School, Jef Boeke, director al Institutului de Genetică şi sisteme de la NYU Langone Medical Center şi cercetătorul specializat în nanobiologie, Andrew Hessel.

Într-un interviu precedent pentru New York Times, Dr.Church a explicat că proiectul, care nu este finanţat încă, are că obiectiv principal îmbunătăţirea capacităţilor ADN-ului uman, pentru a-l face mai rezistent împotriva viruşilor şi microbilor. Oamenii de ştiinţă au în prezent cunoştinţe de a manipula ADN-ul din celule pentru diverse scopuri, inclusiv producerea de insulină pentru diabet zaharat sau alte boli.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL