Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Primul copil internat la Terapie Intensivă cu COVID 19 are TOATE organele afectate. Copilul nu avea alte probleme de sănătate

Thursday, 17 September 2020, 20:08 Sursă: Realitatea.NET

Este posibil ca minorul să fi fost infectat cu noul coronavirus în urmă cu 3 săptâmâni. La acel moment, părinții lui au fost testați pozitiv cu Sars Cov 2. Medicii spun că minorul nu a fost testat și a fost asimptomatic.
”Este vorba de un copil de 9 ani și 11 luni, venit în spital de la Buzău sâmbăta în 12 septembrie, cu diagnostic prezumtiv de meningoencefalită, care a fost internat în spital. A fost testat sars-cov 2 conform metodologiei si a fost diagniosticat ulterior de medicii noștri cu un sindrom multisistemic inflamator asociat temporar infecției cu sars-cov 2, se numește pims in literatura de specialitate”, a declarat DIANA IONESCU, director medical Spital Victor Gomoiu.

Toate organele copilului au fost grav afectate.
”Nu este intubat copilul; momentan este stabil; staționar spre bine, dar are afectare pulmonară și cardiacă. El este cu afectare multisistemică pe toate organele, dar cel mai important pe organele pulmonar și cardiac. Absolut toate organele sunt afectate de această hiperinflamație dată după o infecție”, a spus dr. LIVIA GABRIELA VLĂDOIU, șef secție ATI.

Înainte de infecția cu Covid, copilul nu a avut alte probleme de sănătate.
”Este un copil fără antecedente semnificative anterioare, care nu au importanță pentru acest sindrom”, a precizat dr. LIVIA GABRIELA VLĂDOIU, șef secție ATI.

Medicii sunt de părere că nu toți copiii infectați cu Sars-cov 2 pot face astfel de complicații.
”El este afectat de sus pâna jos am putea spune. Asta nu înseamnă ca orice copil care este infectat cu sars-cov 2 va face pipms sau kavasaki; este o boală foarte rară. Este o afectare multisistemică inflamatorie; o reacție inflamatorie exagerată. Statistic, de obicei, apare ca și kavasaki live la copiii asimptoimatici inițial, dar pozitivi și apare la minim 3 săptămâni după o infecție de cele mai multe ori asimptomatică”.
Copilul a ajuns la spital în stare gravă, cu disfuncție multiplă pe organ, pe toate organele. Starea lui generală este ameliorată acum.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL