Coronavirus - România: 19257 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Previziuni alarmante cu privire la atacurile cibernetice și cazurile de spionaj informatic

Tuesday, 09 December 2014, 12:06 Sursă: AGERPRES

'Spionajul informatic va continua să se intensifice. Cei care și-au consolidat poziția vor fi și mai dificil de detectat în colectarea de informații, în timp ce nou-veniții vor căuta mijloace de a fura bani și de a-și anihila adversarii', se arată în raportul difuzat de McAfee.

Potrivit analiștilor, unele grupuri extremiste și organizații se vor folosi și mai mult de rețelele informatice pentru a lansa atacuri de tip Denial of Service (DoS) sau pentru a utiliza programe malware ce atacă hard-discul țintei lor.

În același timp, hackerii își vor perfecționa metodele care le permit să pătrundă ilegal în rețelele victimelor și să subtilizeze date fără a fi detectați, apoi să le revândă sau să le utilizeze la un moment ulterior, menționează McAfee.

Autorii raportului atrag de asemenea atenții că hackerii vor ataca și obiecte și instrumente din viața cotidiană conectate la internet, fie că sunt din agricultură sau din sectorul sănătății.

'Odată cu înmulțirea aparatelor conectate la internet în spitale, riscul ca informațiile conținute de aceste obiecte să dispară este din ce în ce mai mare', au subliniat ei. Pentru hackeri, aceste date 'au mai multă valoare decât au datele din cărțile de credit', avertizează autorii raportului.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL