Coronavirus - România: 484550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Președintele Klaus Iohannis, după atacul armat din Viena: Condamn cu putere aceste acte teribile de teroare. România este solidară cu Austria

Tuesday, 03 November 2020, 01:07 Sursă: realitatea.net

Autor: Ioana Stanescu

 

„Știri teribile de la Viena în seara asta. Condamn cu putere aceste acte oribile de teroare. Condoleanțele mele familiilor și celor apropiați victimelor. România este solidară cu Austria”, a scris Klaus Iohannis, luni, după miezul nopții, pe Twitter.

Un atac armat a avut loc luni seară, în jurul orei 20.30, ora României, în mai multe locuri din centrul Vienei. Cel puțin o persoană a murit, iar mai multe au fost rănite. Poliția a confirmat că există un singur mort și că un atacator dintre cei trei presupuși atentatori a fost ucis. Ministrul austriac de Interne a catalogat atacul drept unul „aparent” terorist. A intervenit și armata. Forțele armate protejează centrul capitalei Austriei, iar poliția continuă, în noaptea de luni spre marți, căutările celorlalți atacatori.

Atacul a avut loc în ultima seară înainte de intrarea în vigoare a unei noi carantine în Austria din cauza accelerării epidemiei de coronavirus.

Citește Atac armat în zona unei sinagogi din Viena, un atacator a murit după ce s-ar fi aruncat în aer, alte persoane sunt rănite

 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL