Coronavirus - România: 62547 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Preşedintele CJ Arad, arestat preventiv

Saturday, 25 July 2015, 21:39 Sursă: REALITATEA.NET

Ioțcu a fost reținut vineri seara, pe bază de Ordonanță, pentru 24 de ore, fiind dus în Arestul IPJ Timiș, după ce a fost audiat de procurorii anticorupție la Timișoara.

Procurorul de caz a cerut arestarea lui Ioțcu, susținând că probele strânse dovedesc că acesta nu era la prima faptă de acest gen. De cealaltă parte, învinuitul a fost însoțit de patru avocați, unul dintre aceștia, Gheorghiță Mateuț susținând că nu existe probe care să demonstreze vinovăția clientului său. De asemenea, Nicolae Ioțcu a dat declarații în fața instanței și a susținut că este nevinovat, el 'nesolicitând niciodată bani pentru contractele derulate de Consiliul Județean Arad' și că 'nu se ocupa de aceste proceduri'.

În Ordonanța de reținere a procurorilor se arată că 'în cursul anului 2012, inculpatul Ioțcu Petru Nicolae, în calitate de președinte al Consiliului Județean Arad, a pretins de la administratorul unei societăți comerciale suma de 40.000 de euro, pentru a-și exercita influența în cadrul procedurii organizate la nivelul Consiliului Județean Arad, pentru atribuirea preferențială a unui contract de achiziție publică privind 'Furnizarea în leasing de echipamente medicale pentru dotarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad', în valoare de 1.600.000 de euro'.

'Astfel, inculpatul Ioțcu Petru Nicolae a determinat funcționari din subordine să întocmească un caiet de sarcini preferențial și a stabilit comisia de evaluare a ofertelor depuse, influențând pe membrii comisiei, astfel încât aceștia să stabilească ca și câștigător al procedurii societatea menționată anterior în asociere cu o altă firmă. Urmare a acestei influențe exercitate, contractul respectiv a fost câștigat în luna octombrie 2014 de către asocierea formată din cele două societăți. La data de 22 iulie 2015, inculpatul Ioțcu Petru Nicolae a primit de la administratorul firmei respective, printr-un intermediar, suma de 35.000 lei, urmând ca ulterior să i se remită în mai multe tranșe și diferența din suma totală pretinsă', precizează DNA.

În data de 24 iulie 2015, cu ocazia primirii sumei de 10.000 euro de la persoana intermediară (reprezentând o nouă tranșă din suma totală de 40.000 de euro), inculpatul Ioțcu Petru Nicolae a fost prins în flagrant de către procurorii anticorupție, asupra sa fiind găsită suma respectivă de bani, se menționează în comunicat.

DNA mai arată că, în cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și Direcției Generale Anticorupție.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL