Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Preşedintele ANSVSA, găsit în conflict de interese penal de ANI

Monday, 07 September 2015, 17:11 Sursă: REALITATEA.NET

ANI anunţă că a constatat existenţa indiciilor cu privire la posibila încălcare a regimului juridic al conflictului de interese în materie penală de Dumitru Băiculescu, fost director executiv în cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Buzău, în perioada 5 februarie - 8 aprilie 2014, potrivit Mediafax.

Potrivit agenţiei, în perioada exercitării funcţiei de director executiv al DSVSA Bucureşti, Băiculescu a avizat cu "bun de plată" un număr de 12 facturi de prestări servicii, în valoare totală de 8.334 de lei, emise către instituţie de S.C. Medvet 2000 S.R.L., societate comercială în cadrul căreia a deţinut în perioada 29 decembrie 2009 - 30 ianuarie 2014 atât calitatea de asociat, cât şi funcţia de administrator.

ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea de către Dumitru Băiculescu a infracţiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României, potrivit căruia "fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică".

Băiculescu a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, dar nu a depus la dosar un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

Dumitru Băiculescu a fost numit la conducerea ANSVSA în martie 2015, el lucrând anterior ca director executiv la direcţia de la Buzău.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL