Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cristian Popescu Piedone, suspectat de noi fapte penale! Parchetul General, sesizat

Wednesday, 14 September 2016, 08:56 Sursă: REALITATEA.NET

ANI susține că, în perioada 2013 – 2015, Cristian Popescu Piedone a semnat, în calitate de primar, șase acorduri de funcționare și două autorizații de funcționare pentru „God Trust Enterprises SRL”, „Sport Team Kart SRL” și „Chocoland SRL”, ca urmare a cererilor formulate și semnate olograf de către copiii acestuia, asociați și administratori ai societăților comerciale.

Mai mult decât atât, mai spun inspectorii, începând cu anul 2013, S.C Sport Team Kart SRL, societate administrată de către fiul persoanei evaluate, a încheiat patru contracte cu Administrația Domeniului Public Sector 4, instituție subordonată Consiliului Local Sector 4, pentru ocuparea unei suprafețe de 400 mp. Însă, în urma măsurătorilor efectuate a rezultat că aceasta ocupă suprafața de 2.234 mp.

În urma constatării conflictului de interese penal, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Totodată, Cristian Popescu Piedone a fost trimis în judecată, în luna mai, de către DNA în dosarul Colectiv, în care este acuzat de săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu. Procurorii susțin că, prin faptele săvârșite, fostul primar al Sectorului 4 a vătămat interesele legitime ale unor persoane fizice și ale Sectorului 4 al municipiului București.

Mai exact, Popescu Piedone este acuzat că a eliberat acordul de funcționare și autorizația de funcționare pentru SC Colectiv Club SRL, deși clubul nu era autorizat pentru securitatea la incendiu.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL