Coronavirus - România: 19257 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Petiţia pentru interzicerea animalelor la circ, semnată în câteva ore de peste 19.000 de persoane

Thursday, 12 January 2017, 19:04 Sursă: REALITATEA.NET

Intitulată "Punem capăt exploatării animalelor sălbatice în circuri", petiţia a fost iniţiată de Csibi Magor, director al World Wide Fund For Nature, fiind însoţită de mesajul: "Circurile care exploatează animale trebuie să dispară! Este nevoie de o legislaţie clară, care interzice aceste practici pentru todeauna!".

El susţine că sunt aproximativ 3.890 de tigri rămaşi în libertate pe tot globul.

"Specia este grav ameninţată de dispariţie şi totuşi îi găsim în captivitate peste tot în jurul nostru. Se estimează că doar în SUA trăiesc peste 5.000 de tigri în captivitate şi din păcate nici ţară noastră nu este o excepţie. Am putut vedea tigru ţinut că pet la Arad, tigru ţinut în cuşcă de interlopi şi de grădini zoologice improvizate. Iar azi vine vestea că doi tigri au murit într-un incendiu la Circul Globus.

Locul animalelor sălbatice nu este în captivitate, ci în libertate. Ideea că încă există locuri unde exploatăm suferinţă animalelor în scopuri de distracţie n-ar mai trebui să fie acceptabilă pentru nimeni", spune iniţiatorul petiţiei, care în câteva ore a adunat peste 19.000 de semnături.

Unsprezece animale, între care doi tigri, au murit în urmă unui incendiu izbucnit luni dimineaţă la o clădire din Capitală în care se aflau zeci de animale ale Circului Globus.

În primăvară anului trecut, fostul deputatul independent Remus Cernea a iniţiat un proiect legislativ care prevedea interzicerea folosirii animalelor sălbatice la circ şi relocarea în rezervaţii a animalelor de la circuri, prin modificarea Legii 205/2004 privind protecţia animalelor. Proiectul a fost însă respins.

În Capitală, folosirea animalelor la circuri a fost interzisă în sectoarele 1 şi 6. Consiliile locale ale acestor sectoare au adoptat, la sfârşitul anului trecut, hotărâri care interzic activităţile şi spectacolele ce folosesc dresuri de animale.

Sursa: Ziare.com.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL