Percheziţii la suspecţi de înşelăciune prin metoda “premiu”. 15 persoane au fost păcălite

Friday, 24 July 2015, 12:08 Sursă: REALITATEA.NET

Poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) au efectuat joi, 23 iulie, percheziţii domiciliare care au vizat un grup specializat în înşelăciune prin metoda “premiu”. Suspecţii au păcălit 15 persoane să plătească până la 4.000 de lei pentru a-şi revendica premiul.

Adaugă părerea ta

Potrivit unui comunicat al DGPMB, au fost depistaţi şase suspecţi de înşelăciune, care ar fi determinat cel puţin 15 persoane să le remită sume cuprinse între 1.900 şi 4.000 de lei, bani necesari pentru a intra în posesia unui premiu fictive, în valoare de 10.000 de euro.

Astfel, oamenii legii, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au pus în aplicare cinci mandate de percheziţie domiciliară în Bucureşti şi şase mandate de aducere.

Cercetările realizate de poliţişti arată că, în perioada aprilie-iulie 2015, bănuiţii au contactat telefonic diverse persoane, reuşind să determine cel puţin 15 dintre acestea să le remită sume de bani cuprinse între 1.900 şi 4.000 de lei, drept impozit, pentru a putea intra în posesia unui pretins premiu, în valoare de 10.000 de euro.

Prejudiciul estimat până la acest moment este de 30.000 de lei.

În urma efectuării percheziţiilor au fost depistate persoanele vizate, care au fost conduse la sediul Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, pentru audieri.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, cu trei persoane în stare de reţinere.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.