Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Percheziții DIICOT la cei mai mari falsificatori de bancnote de plastic. Prejudiciul estimat, aproximativ 1,7 milioane de lei

Wednesday, 24 June 2020, 12:19 Sursă: Realitatea.net

Procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu Oficiul Național Central pentru Combaterea Falsului de Monedă din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate au efectuat un număr de cinci percheziții la domiciliu, pe raza municipiului București și a orașului Bușteni, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de falsificare de monedă, complicitate la falsificare de monedă, punerea în circulație de valori falsificate, complicitate la punerea în circulație de valori falsificate, deținerea de instrumente în vederea falsificării de valori, complicitate la deținerea de instrumente în vederea falsificării de valori, înșelăciune și complicitate la înșelăciune. Perchezițiile au avut loc în data de 24.06.2020, connform unui comunicat de la DIICOT.

Prejudiciul în cauză se ridică la aproximativ 1,7 milioane de lei. Liderul grupului infracțional avea rolul de a îi coordona pe ceilalți membri, fiind implicat în procurarea/deținerea de materiale și instrumente necesare falsificării, în falsificarea de monede și punerea acestora în circulație, inducând astfel în eroare mai multe persoane. În urma cercetărilor, s-a constatat faptul că, într-un interval relativ scurt de timp, liderul grupului a reușit să producă cele mai bune falsuri din istoria țăriii noastre și să devină cel mai mare falsificator de bancnote din plastic din lume.  


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL