Coronavirus - România: 222559 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Percheziții de AMPLOARE în Franța în legătură cu gestionarea pandemiei COVID-19. Sediul ministerului Sănătății și locuințele unor oficiali, luate în vizor

Thursday, 15 October 2020, 12:53 Sursă: Realitatea.net

Ancheta are loc ca urmare a unei plângeri înaintate Curții de Justiție a Republicii (CJR), singura instanță abilitată să judece fapte comise de membrii guvernului în exercitarea funcției, fiind efectuată de procurorii acestei instituții.

Peste 90 de plângeri au fost depuse împotriva unor miniștri francezi de la izbucnirea pandemiei de COVID-19 în această țară însă doar 9 dintre acestea au fost considerate admisibile.

Pe lângă Véran, un fost ministru al sănătății, Agnès Buzyn, fostul premier Edouard Philippe și fosta purtătoare de cuvânt a guvernului Sibeth Ndiaye sunt vizați de anchetă.

Audierile au început în luna septembrie, printre cei care au formulat plângeri numărându-se și medici. Reclamanții critică în mod special „inconsecvența măsurilor” luate la vârful statului și „neaplicarea recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății”.

Organizația Victimele Coronavirusului din Franța, care reunește 200 de persoane, a înaintat la mijlocul lunii septembrie o plângere către CJR și la adresa noului premier Jean Castex, acuzând guvernul că gestionează „orbește” pandemia.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL