Patru universităţi din România, într-un renumit top internaţional. Care sunt acestea

Tuesday, 22 March 2016, 17:34 Sursă: REALITATEA.NET

Universitățile românești au reușit să se mențină la nivelul de anul trecut, cu 10 locuri în Top 500 QS University Rankings, pentru șase programe de studiu, se arată într-un comunicat de presă remis Mediafax. Este vorba de Universitatea din București, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași.

În ceea ce privește primele locuri din top, Massachusetts Institute of Technology (MIT) și Harvard University își mențin pozițiile fruntașe, conducând topul pentru 24 de discipline, fiecare cu câte 12 programe. Pe locul trei se află University of Cambridge, urmată de Stanford University, California Institute of Technology (Caltech), University of Oxford, University College London (UCL), Imperial College London, Swiss Federal Institute of Technology (ETH Zurich), University of Chicago și Princeton University.

Dintre universitățile românești, Universitatea „Babeș-Bolyai” a ajuns pe cea mai bună poziție, pentru cea mai populară disciplină - Limbi Moderne, ocupând locul 101-150 în topul QS, fiind urmată de Universitatea din București și Universitatea de Vest din Timișoara, clasate pe locurile 151-200.

Însă, per total, Universitatea din București are cele mai bune rezultate dintre universitățile românești, cu prezență în cadrul a cinci discipline diferite, urmată de Universitatea Babeș-Bolyai cu 3 discipline. Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” și Universitatea de Vest din Timișoara au rezultate la câte o disciplină fiecare.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL