Coronavirus - România: 440344 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Patriarhul Bisericii Ortodoxe a Greciei, spitalizat cu Covid-19

Thursday, 19 November 2020, 16:21 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

Patriarhul Ieronim, în vârstă de 82 de ani, se află la Spitalul Evangelismos, cel mai mare din Atena. În aceeași unitate medicală este spitalizat de zece zile, tot cu Covid-19, și arhiepiscopul Bisericii Ortodoxe din Albania, Anastasios.

Vineri, Patriarhul Bisericii Ortodoxe a Greciei a primit un rezultat negativ la Covid-19, după ce a fost testat cu un test rapid. Ulterior, s-a întâlnit cu Premierul Kyriakos Mitsotakis. Șeful Guvernului s-a testat săptămâna aceasta, marți, înainte de a începe o vizită oficială în Emiratele Arabe Unite, rezultatul fiind negativ, a anunțat, joi, purtătorul de cuvânt al Executivului, Stelios Petsas.

Până la sfârșitul lunii, în Grecia sunt în vigoare măsuri stricte de izolare. Slujbele religioase cu participarea fizică a credincioșilor au fost suspendate, fiind permise în lăcașurile de cult doar rugăciunile individuale. Slujbele Bisericii Ortodoxe pot fi oficiate exclusiv pentru cler. Bisericile au fost însă criticate în mai multe rânduri, preoții fiind acuzați că nu respectă măsurile pentru combaterea transmiterii virusului, notează ziare.com

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL