Coronavirus - România: 475362 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Papa Francisc: Homosexualii au dreptul la o familie. Sunt copii ai Domnului

Wednesday, 21 October 2020, 17:55 Sursă: realitatea.net

În documentarul lansat la Festivalul de Film de la Roma, Papa vorbește despre temele care-l preocupă cel mai mult, printre care distrugerea mediului înconjurător, sărăcie, migație, inegalitățile sociale și rasiale și, în general, oamenii care sunt cel mai grav afectați de orice formă de discriminare. 

În acest context, Suvernaul Pontif a afirma că “persoanele homosexuale au drept să formeze o familie. Sunt copii ai Domnului. Ceea ce trebuie să avem este o legiferare a uniunii civile; în acest fel vor fi acoperiți din punct de vedere legal.”

În perioadă în care era arhiepiscop de Buenos Aires, Francis a susținut ideea uniunii civile între cuplurile de același sex, ca alternativă la mariaj. Cu toate acestea, e pentru prima dată când se pronunță oficial în favoarea acestui subiect din postură de conducător al Bisericii catolice, notează AFP.

Pentru realizarea documentarului "Francesco", regizorul Evgeni Afineevski a avut acces aproape nelimitat la arhiva video a televiziunii Vaticanului, precum și la interviuri cu Papa și cardinalii. 

“Când ești la Vatican, singura cale de obține ceva este să încalci regulile și apoi să spui "îmi pare rău", a afirmat regizorul într-un interviu. 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL