Coronavirus - România: 28166 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Oreste Teodorescu, declaraţie uluitoare după atacul fostului preşedinte Traian Băsescu

Monday, 16 March 2015, 20:01 Sursă: REALITATEA.NET

"Eu nu intru în jocurile de dezinformare ale domnului preşedinte. Dânsul este speriat de cătuşele în faţă sau în spate, iar teama de cătuşe naşte nişte monştri penibili. Dânsul face nişte afirmaţii absolut stupide în legătură cu mine. Una întăreşte alegaţiile doamnei Udrea, care au fost la rândul lor extrem de stupide. Doamna Udrea pretinde că i-am dat un bileţel care a ajuns la Traian Băsescu, care a ajuns la DNA. Lucru afirmat azi de Traian Băsescu. Dânsa afirmă, totodată, că eu i-am cerut nişte bani pe acest material. Dar pe care nu mi i-a dat. Păi şi atunci cum a ajuns materialul la ea dacă nu mi-a dat banii? M-a ţepuit, sau cum? E frântură logică încă de la început. Traian Băsescu vrea să mute atenţia de pe persoana domniei sale pe persoana mea", a spus jurnalistul Oreste Teodrescu, într-o intervenţie la Realitatea TV, în emisiunea "Deschide lumea".

Întrebat dacă a avut vreodată în mână nişte documente care să dovedească faptul că în 2007 Gabriela Firea ar fi transferat nişte bani aparţinând Crescent către GRIVCO, acesta a replicat: "În afară de materialele publicate de Dan Badea încă din 2007 şi de materialele prezentate public de Stelian Negrea, nu am avut alte materiale. Sunt jurnalist de investigaţii şi prin mâinile mele trec foarte multe materiale pe surse, documentate sau mai puţin documentate. Tot ceea ce a fost publicat despre GRIVCO, Crescent de către Badea şi Negrea şi făcute public au trecut şi pe la mine. Nu am materiale în plus."

Mai mult, întrebat dacă numele Gabrielei Firea apare în materiale, acesta a replicat: "Nu ştiu, nu-mi amintesc. Apar conturile Securităţii..."

"Traian Băsescu este chemat în calitate de şantajist de către procurori, este acuzat că a şantajat-o pe Firea. El urmează o metodologie brevetată de KGB în 1946, arta dezinformării. Dânsul, printr-o diversiune foarte simplă, mută atenţia de pe persoana sa de posibil puşcăriabil în calitate de şantaj pe persoana unui jurnalist pe care încearcă să-l compromită prin asocierea cu el însuşi", a mai spus Oreste.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL