Coronavirus - România: 30789 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Orban, atac la CNCD: ”Am rămas STUPEFIAT. Președintele României este victima unei decizii pur politice”

Wednesday, 20 May 2020, 20:32 Sursă: Realitatea.NET

”Am rămas stupefiat de decizia CNCD. O majoritate PSD-UDMR a luat o decizie care nu are nicio legătură cu legea și regimul discriminatoriu. Președintele României este victima unei decizii pur politice care arată clar că toate instituțiile cotropite de PSD iau decizii împotriva legii.

Președintele nu a fost sancționat pentru discriminare, ci pentru că a demascat o politică constantă de complicitate care a făcut o serie de compromisuri pentru a atrage UDMR. Condamn energic acest comportament neconstituțional, ilegal, ai unor reprezentanți PSD care calcă în picioare legea și au transformat o instituție care trebuie să apere cetățenii într-una la cheremul PSD”, a spus Ludovic Orban.

Reamintim că, miercuri, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a decis sancționarea cu 5.000 de lei a președintelui Iohannis pentru „discriminare și încălcarea dreptului la demnitate pe criteriul de apartenență etnică/națională" prin afirmațiile despre proiectul de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc când a vorbit de un troc PSD - UDMR „pentru a da Ardealul ungurilor".

Klaus Iohannis a anunțat că va contesta decizia la instanța competentă.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL