Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Operaţiuni NATO la Constanţa. Canada va trimite trupe şi avioane de luptă în ţară

Thursday, 17 August 2017, 12:29 Sursă: REALITATEA.NET

Misiunea face parte din operaţiunea "Reassurance", contribuţia Canadei la activităţile de garantare şi prevenţie ale NATO. Unitatea canadiană a forţelor aeriene (FOA) detaşată în România va consolida capacitatea Forţelor Aeriene Române de a menţine integritatea spaţiului aerian, scrie Mediafax.

Activităţile sporite de supraveghere aeriană în cadrul NATO au făcut parte din politica Alianţei începând cu 2014. Aceste măsuri vor să demonstreze angajamentul colectiv al aliaţilor pentru protejarea populaţiei şi a teritoriilor statelor membre NATO, în special în Europa Centrală şi de Est pe fondul ameninţării din partea Rusiei.

"O forţă aeriană este o organizaţie agilă şi flexibilă, care este întotdeauna gata să folosească toată capacitatea şi să ofere sprijin acolo unde are nevoie Canada. Unitatea Forţelor Aeriene în România este mândră să participe la activităţi colective de apărare, care sprijină politica accentuată a NATO privind siguranţa aeriană", a declarat locotenent-colonelul Mark Hickey, comandant al operaţiunilor aeriene în România.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL