Oamenii care sunt plătiți să fie urmăriți de Facebook: cum e posibil așa ceva?

Wednesday, 17 July 2019, 18:28 Sursă: REALITATEA.NET

Facebook face bani prin exploatarea datelor tale. Astfel poate să vândă reclame și îți poate livra reclame mai bine. Succesul rețelei sociale depinde de cât de multe informații ești dispus să divulgi despre tine. Acum, compania este dispusă să te plătească pentru a te spiona.

Adaugă părerea ta

Facebook îți dă bani să afle ce aplicații folosești în fiecare zi. Compania lui Mark Zuckerberg a lansat o aplicație al cărui singur scop este să te studieze. Aceasta se numește Study și vrea să o lași să-ți urmărească comportamentul de utilizare al internetului și telefonului în schimbul unei sume de bani.

Ești gata să te lași spionat pentru bani? Dacă da, atunci va trebui să aștepți. Nu toată lumea va putea participa, ci doar cei care vor vedea o reclamă care îi încurajează să participe. Pentru a putea participa la „studiu" aceștia vor trebui să dea click pe reclamă și să se înregistreze. Dacă se vor califica, vor fi îndrumați spre Google Play Store, de unde vor putea descărca aplicația Sudy.

În primul rând, Study va știi ce aplicații a instalat utilizatorul pe telefon, dar și cât timp petrece acesta pe aceste aplicații. De asemenea, aplicația de la Facebook va știi și țara în care se află utilizatorul sau ce model de telefon și ce tip de rețea folosește.

Totuși, compania te asigură că nu va colecta informații precum nume de utilizator, parole sau conținut stocat pe telefoane precum fotografii, videoclipuri sau mesaje text. Dar tu chiar mai crezi ce zice Facebook?

Mark Zuckerberg nu face asta pentru prima dată, iar Facebook a fost prinsă că a făcut ceva similar și în trecut.

Rețeaua socială a plătit cu 20 de dolari tineri între 13 și 35 de ani pentru a-și instala Facebook Research. Scopul era același: colectarea datelor legate de comportamentul de utilizare. Numai că gigantul tech nu a fost tocmai transparent, iar utilizatorii nu au fost conștienți cât de mult se băga Facebook în intimitatea lor.

Sursa