O reţetă delicioasă! Mămăligă cu usturoi şi unt cu busuioc

Friday, 26 January 2018, 14:01 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Acest preparat elegant este delicios şi merge atât ca fel principal, cât şi ca garnitură.

Ingrediente:

1 căpăţână usturoi

ulei de măsline

200 ml lapte

200 grame mălai

o mână de frunze de busuioc

125 grame unt

nucşoară măcinată

75 grame parmezan

Preîncălziţi cuptorul la 200°C. Curăţaţi usturoiul şi puneţi-l pe o foaie de aluminu. Stropiţi cu ulei de măsline şi împachetaţi usturoiul în folia alimentară. Puneţi usuturoiul într-o tavă la cuptor pentru 30-35 de minute, îndepărtând folia dupa 20 de minute.

Puneţi laptele într-un vas împreună cu 800 ml apă şi o linguriţă de sare şi puneţi vasul la foc mare. Adăugaţi mălaiul treptat, amestecând pe măsură ce adăugaţi, până când mămăliga începe să se îngroaşe uşor.

Daţi focul mai mic şi lăsaţi mămăliga pe foc pentru 30 de minute, amestecând din 5 în 5 minute pentru a împiedica să se lipească.

Topiţi untul şi puneţi jumătate din cantitate într-un blender cu frunzele de busuioc. Curăţaţi pieliţa de pe usturoi şi adăugaţi-l peste busuioc, alături de puţină nucşoară.

Mixaţi până obţineţi un amestec cremos, verde, şi puneţi-l într-un vas mic. Încălziţi vasul la temperatură mică şi apoi puneţi vasul deoparte.

Când mămăliga este gata, daţi pe răzătoare parmezanul şi amestecaţi-l cu restul de unt, şi adăugaţi totul în mămăligă. Serviţi imediat, cu untul cu busuioc pe deasupra.

Sursa: gustarte.ro


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri