Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

O plantă miraculoasă pe care puţini o iau în seamă

Thursday, 18 August 2016, 22:43 Sursă: REALITATEA.NET

Pătlagina a fost multă vreme un remediu la îndemână pentru drumeţi, ca să se apere de ţânţari. Prin natura sa, pătlagina atrage toxinele din organism, ea poate fi zdrobită sau mestecată apoi aplicată direct pe înţepăturile de albină, muşcături de gândaci, acnee, plăgi sau alte erupţii cutanate, chiar şi pentru tratarea hemoroizilor, scrie secretele.com.

Orice zonă afectată se bandajează, lăsând să-şi facă acţiunea între 4 şi 12 ore. Pătlagina poate fi utilizată şi ca un balsam pentru trusele de urgenţă, fiind extrem de bun dezinfectant.

Această plantă este de asemenea renumită pentru efectul ei benefic asupra aparatului digestiv, mai ales după utilizarea în exces a antibioticelor şi medicamentelor analgezice antiinflamatoare.

Din frunzele de pătlagină se poate face ceai sau se pot adăuga în ciorbă. Seminţele acestei plante sunt miraculoase, consumate zilnic, mai ales dimineaţa ajută la pierderea în greutate şi la eliminarea grăsimilor din sânge.

O infuzie din frunze de pătlagină te ajută să scapi de tusea cu expectoraţii, de răceală, precum şi de inflamaţie la plămâni.

Patlagina este aproape un panaceu pentru organism, tratează aproape orice boală, de la problemele menstruale la problemele digestive, boli de piele, artrită. Adăugă frunze de pătlagină în salate, mestecă frunze ca să scapi de sete sau amestecă-le cu cartofii pe care îi găteşti.

În concluzie, această plantă miraculoasă consumată cu regularitate te va ajuta să ai o stare buna de sănătate, implicit te va ajuta să trăieşti mai mult.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL