Coronavirus - România: 440344 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

O aventură mai puțin obișnuită: Rockefeller - mica bufniță care a călătorit clandestin de la Oneonta la New York City

Thursday, 19 November 2020, 16:14 Sursă: Realitatea.net

Autor: Baragan Daniela

Pasărea a fost găsită de muncitorii care ajutau la transportul molidului din orașul Oneonta la New York. Vorbim despre o distanță de 170 de mile.

"Este o poveste scoasă dintr-un film", a spus Ellen Kalish, directorul Ravensbeard Wildlife Center, citată de BBC, care se ocupă în prezent de bufniță.

După ce pasagerul clandestin cu pene - numit acum Rockefeller - a fost lăsat în grija doamnei Kalish, echipa ei a început să-i ofere lichide și „toți șoarecii pe care îi va mânca”, și asta pentru că bufnița nu a avut nimic de mâncat sau băut în timpul călătoriei sale ce a durat trei zile. "Este uimitor că nu a fost zdrobit (în timpul transportului -n.r.)", a spus doamna Kalish.

Rockefeller a fost dus, miercuri seara, la medicul veterinar pentru un control de rutină, dar și câteva radiografii. Pasărea pare să fie într-o stare excelentă, având în vedere aventura prin care a trecut.

"Până în prezent, el este atent și precaut. Foarte alert, cu ochii strălucitori", a povestit femeia.

În ciuda dimensiunilor minuscule ale lui Rockefeller, el este, de fapt, un adult în toată puterea cuvântului. Face parte, însă, dintr-o specie de bufnițe mici din nord-estul SUA, care cresc în mod obișnuit până la o înălțime de 17,3 cm.

Rockefeller va fi eliberat în sălbăticie, de îndată ce își va reveni un pic din lunga aventură.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL