Coronavirus - România: 62547 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

O asociaţie elveţiană a făcut o donaţie Muzeului Brukenthal. "Aşa merg lucurile în Elveţia"

Friday, 25 September 2015, 11:54 Sursă: REALITATEA.NET

Muzeul Naţional Brukenthal a primit o donaţie importantă din partea Association Hellas & Roma. Este vorba despre 2.000 de cărţi valoaroase, editate în ultimele două secole.

Volumele sunt editate în limbile engleză, franceză, germană, italiană şi greacă, fiind publicaţii importante din domeniile literatură, istorie, istoria artei şi arheologie. Cărţile provin din colecţii particulare, din editurile Muzeului de Istorie şi Artă din Geneva şi ale Muzeului Olimpic din Lausanne, se precizează pe site-ul oficial al muzeului.

Excelenţa Sa Jean-Hubert Lebet, Ambasadorul Confederaţiei Elveţiene în România, a s-a declarat impresionat de Sibiu şi a comparat oraşul cu ţara lui natală.

"Îmi place mult Sibiul şi de fiecare data când vin aici văd o iniţiativă a domnului Chrzanovski (prof.univ.dr. Laurent Chrzanovski, reprezentant Association Hellas & Roma, n. red) într-un alt domeniu", a afirmat el. "Aşa merg lucrurile în Elveţia, cu multe iniţiative la nivel local (…) Mă bucur să văd că Muzeul Brukenthal dezvoltă legături cu instituţii de cultură din Elveţia. Este a treia oară când vin în acest muzeu şi de fiecare dată sunt impresionat de cât de dinamic este", a adăugat el.

De asemenea, prof.univ.dr. Sabin Adrian Luca, managerul Muzeului Naţional Brukenthal, a afirmat că Sibiul şi instituţia pe care o conduce se află "într-un moment foarte favorabil".

"Am avut plăcerea să primim din Elveţia în jur de 2000 de cărţi, foarte valoaroase, editate în ultimele două secole. Suntem flataţi că Biblioteca Brukenthal reuşeşte să îşi îmbogăţească fondul în acest mod. Îi mulţumim Excelenţei Sale, domnul Jean-Hubert Lebet, Ambasadorul Confederaţiei Elveţiene în România, pentru sprijinul acordat în efectuarea transportului, şi domnului prof.univ.dr. Laurent Chrzanovski, care a contribuit major la primirea acestor cărţi. La schimb, noi am oferit partenerilor în jur de 100 de publicaţii, editate de instituţia noastră în ultimii zece ani", a spus el.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL