O actriță uriașă a încetat din viață

Thursday, 19 October 2017, 13:11, Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

Actrița Danielle Darrieux a încetat din viață la vârsta de 100 de ani. Anunțul a fost făcut de un oficial. Vedeta care a murit în urmă cu două zile, a jucat în peste 100 de filme, informează lemonde.fr. 

“M-am născut în ziua în care peste tot în Franţa se vindeau lăcrămioare”, glumea în amintirile sale această actriţă care a jucat în 103 filme şi în peste 30 de piese de teatru.

Este un fenomen. “Ce altă actriţă se poate mândri că şi-a început cariera la 14 ani şi a terminat-o la 93?”, se întreabă Clara Laurent în cartea sa Danielle Darrieux, une femme moderne

Născută în 1917 la Bordeaux, fiica unui oftalmolog, Danielle Darrieux a fost crescută într-o familie de melomani şi avea să devină partenera de neuitat a lui Charles Boyer în La ronde (1951), a lui Jean Gabin în La Vérité sur Bébé Donge (1953) sau a lui Gérard Philipe în Roşu şi Negru (1954).

Actriţa şi cântăreaţa a cărei figură stârnea pasiunea fotografilor a filmat şi în Statele Unite, ca în L'affaire Cicéron de Joseph Mankiewicz, en 1952.