Coronavirus - România: 19907 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Număr uriaș de morți din cauza alcoolului metilic în Mexic

Tuesday, 19 May 2020, 12:13 Sursă: Realitatea PLUS

În statul mexican Puebla, 100 de oameni s-au intoxicat în urma consumului de alcool contrafăcut. Dingtre aceștia, 70 au murit, iar 26 au ajuns la spital. Majoritatea au participat la o înmnormântare.

"Dacă am ști unde s-a vândut și ce persoane au contribuit, am putea monitoriza situația", a afirmat Enrique Clement, ofițer Garda Civilă.

Potrivit autorităţilor, criza sanitară provocată de epidemia de coronavirus a dus la o penurie de băuturi, în special de bere, ceea ce a dus la consumul de alcool provenit din surse dubioase.

În Mexic, peste 49 de mii de oameni au fost infectați cu noul coronavirus, dintre care 5.332 au murit. Din aceată cauză, crematoriile nu mai fac față. Oamenii acuză guvernanții că îi mint.

"Cu siguranță ne mint. Aici totul este un haos. Nu spun care este numărul oficial al deceselor. Și nu vorbesc doar de Mexico City dar și de restul țării. Nimeni nu oferă cifrele exacte. Nu vom știi câți au murit din cauza viruslui și câți au murit din cauza problemelor respiratorii sau din cauza gripei", acuză Carlos, un mexican nemulțumit de situația din țara sa.

Mexicul va începe de la 1 iunie, în mod eşalonat, măsurile de relaxare.

"Guvernanții mexicani spun că țin sub control pandemia de coronavirus și că va urma o scădere a numărului de decese, dar după analizele noastre, cele 30 de crematorii arată altceva: toate lucrează la capacitate maximă care arată câ cel puțin 600 de persaoane mor zilnic aici", a declarat Stuart Ramsey, corespondent Sky News care a investigat această situație.

 

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL