Ninsorile abundente ÎNCHID drumuri. PLOAIE ÎNGHEȚATĂ pe A2. O avalanșă a acoperit DJ 713

Tuesday, 15 January 2019, 07:32, Sursă: REALITATEA.NET

Vremea rea face ravagii în mai multe zone din țară. Ninsorile abundente continuă, iar țara se află sub o atenționare meteo COD GALBEN prelungită. UPDATE: Ploaie înghețată pe autostrada A2 București-Constanța: există riscul de polei între kilometri 103 și 160. O avalanșă a surprins un utilaj de dezapezire pe DJ 713, în Dâmbovița. Șoferul s-a salvat în ultimul moment. Drumul este blocat. Forțe importante de intervenție în zonă.

Adaugă părerea ta

Este cod galben de vreme rea până mâine la ora 20.00. În toată zona de munte vântul va prezenta intensificări. Ninsorile vor fi mai intense în această noapte în special în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și nordul Carpaților Orientali. Este în vigoare și o informare de ninsori și viscol valabilă pentru toată țara care expiră tot mâine la ora 20.00.

UPDATE 11.00. O avalanșă a surprins un utilaj de dezapezire în zonă Dichiu, pe DJ 713, în Dâmbovița. Șoferul s-a salvat în ultimul moment. Drum este blocat. Forțe importante de intervenție în zonă.

În zona Dichiu, pe DJ 713, drum ce face legătura între DN 71 – Cota 1000 și platoul munților Bucegi se intervine în forță după producerea avalanșei și blocarea drumului, informează Realitatea de Dambovita

UPDATE. Probleme de trafic pe autostrada A2. Poliția rutieră a informat, marți dimineața, că ninge până la kilometrul 40, de la 64 până la 100 plouă, iar între 105 şi 160 ploaia este îngheţată, existând astfel riscul de depunere a poleiului. "Conduceţi cu atenţie, reduceţi semnificativ viteza, păstraţi în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele dinainte şi nu frânaţi sau viraţi brusc, încercând să utilizaţi frâna de motor", spun polițiștii rutieri.

UPDATE. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că circulaţia rutieră a fost reluată pe DN 13B Praid - Gheorgheni, între localităţile Praid - vârful Bucin (cota 1350 m) - Borzont, pe tronsonul kilometric 3 - 33, unde anterior fusese oprită, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

UPDATE. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe Autostrada A2 Bucureşti - Constanţa, la kilometrul 23, pe sensul de mers către litoral, în zona localităţii Brăneşti, judeţul Ilfov, şoferul unui autocamion a derapat pe carosabilul acoperit cu zăpadă, capul tractor intrând în şanţ, iar remorca ocupând banda de urgenţă şi jumătate din prima bandă. Nu au rezultat victime în urma impactului, circulaţia rutieră a fost restricţionată pe prima bandă până la degajarea drumului.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Române informeaza ca în judetul Harghita, circulatia rutiera este oprita pe DN 13B Praid - Gheorgheni, între localitatile Praid - vârful Bucin (cota 1350 m) - Borzont, pe tronsonul kilometric 3 - 33, din cauza conditiilor meteo nefavorabile. Varianta ocolitoare este pe ruta: Praid - DN 13A Odorheiu Secuiesc - Miercurea Ciuc - DN 12 - Gheorgheni. Traficul va fi reluat astazi, începând cu orele 09:00.

Este impusa totodata o restrictie de tonaj pe DN 11, între Bacau (judetul Bacau) si Bretcu (judetul Covasna), pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone.

Alte drumuri nationale sau autostrazi cu circulatia întrerupta ca urmare a vremii nu mai sunt în prezent, însa ninge în foarte multe zone, motiv pentru care recomandam mare atentie la volan, viteza redusa, pastrarea distantei de siguranta între vehicule, neefectuarea de manevre riscante si evident, echiparea autovehiculelor cu anvelopele de iarna, iar în situatia în care deplasarea va fi la munte, unde sunt în vigoare coduri galbene de ninsori si vânt, este necesara echiparea autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone cu lanturi sau alte echipamente antiderapante omologate.

În ceea ce priveste conditiile meteo-rutiere pe cele mai importante artere, informam ca ninge în prezent pe Autostrada A1 Bucuresti - Pitesti, între kilometrii 40 - 11, pe Autostrada A1 Sibiu - Deva, pe tronsonul kilometric 238-309, iar între kilometrii 254 si 292, ninsoarea este abundenta, cu depuneri, iar vântul o viscoleste, se ac'ioneaza însa cu utilaje de deszapezire, momentan nu sunt probleme, iar traficul este foarte redus. Ninge usor pe Autostrada A3 Bucuresti - Ploiesti si de asemenea pe DN 1, în statiunile de pe Valea Prahovei, însa fara probleme semnificative de depunere a zapezii, precipitatiile sunt în cantitati reduse.

Se mentin în continuare cele patru drumuri nationale cu circulatia oprita, respectiv:

1. DN2L, în Soveja, judetul Vrancea, la kilometrul 59+900, ca urmare a precipitatiilor abundente care au dus la prabusirea dalei de beton a podului, pe toata latimea caii de rulare;

2. DN7C (Transfagarasan), de la kilometrul 104 (Piscu Negru, judetul Arges) pâna la kilometrul 130+800 de metri (Bâlea Cascada, judetul Sibiu), conform regulamentului de functionare a drumului si din cauza instabilita'ii atmosferice la altitudine, ce poate produce fenomene meteorologice extreme în orice moment;

3. DN12B, în Slanic Moldova, judetul Bacau, pe tronsonul kilometric 16+450-17+500, unde, la intrarea în localitate s-a produs o cedare a terasamentului de drum, ce a dus la surparea acestuia pe o lungime de 3 metri. Traficul rutier se desfasoara pe urmatoarea ruta ocolitoare: DN12B km 16+450 - str. Vasile Alecsandri - DN12B km 17+500 si retur, cu o restrictie de tonaj de 7,5 tone. Si tot pe acest drum, dar pe tronsonul 0+452 - 0+487, din cauza unei alunecari de teren ce a dus la tasarea platformei carosabilului, circulatia se desfasoara pe ruta ocolitoare: DN12A km 103+000 - str. 1 Mai - str. Raducanu - str. Podu de Fier - str. Tisesti - str. Semicercului - str. Bradului - intersectie cu DN12B km 2+000 si retur;

4. DN67C (Transalpina), din cauza caderilor de zapada, închis pentru toate categoriile de autovehicule pe tronsonul Rânca (Gorj) - Obârsia Lotrului (Vâlcea), între kilometrii 34+800 de metri si 59+800 de metri.