Coronavirus - România: 30789 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Nelu Tătaru, anunț pentru asimptomatici: Vor sta acasă dacă transmiterea comunitară a noului coronavirus va fi redusă

Thursday, 04 June 2020, 13:51 Sursă: realitatea.net

 

„Am fost la a doua perioadă de măsuri de relaxare. Nu poţi face în acelaşi timp, să creşti riscul. Am dat măsurile de relaxare. Este deja o perioadă în care sunt nişte riscuri. Dând voie în locuri libere unor persoane pe care le ştim infectate, creşte acest risc. În măsura în care vom avea transmitere comunitară joasă, gândim şi asimptomaticii acasă, sub supravegherea medicilor de familie", a spus ministrul, aflat într-o vizită la Mioveni, unde a evaluat situaţia Spitalului Orășenesc.

În ceea ce privește renunțarea la măsura ca persoanele care călătoresc în alte țări să stea izolate 14 zile la întoarcerea în România, Nelu Tătaru spune că nu este încă momentul să se renunțe la această măsură.

„După 15 iunie, românii care se întorc din anumite țări ar putea să nu mai fie nevoiți să stea în izolare, însă o astfel de decizie nu a fost luată deocamdată. În măsura în care vedem că acel stat are rată de cazuri noi la mia de locuitori, mică gândim prin reciprocitate, să avem cu acele state anumite reguli în care să scoatem autoizolarea la întoarcere. În aceasta perioada analizam aceasta masura, inca nu este momentul. Veti vedea spre 15 iunie si deciziile luate. (...) Da, avem cele 14 zile (la venirea în țară - n.red.)”, a explicat ministrul Sănătății.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL